Valószínűleg a Lady Hamilton fajtából származik, (1952, Új-Zéland). Tömör, vékony héjú, kezdetben üdítően édes, majd lágyan savanykás aromájú. A gyümölcshúsa kellemes, közepesen tömör, a lágy savasságnak köszönhetően pedig frissítő, pikáns jegyek jellemzik. Kiválóan illik kiadós parasztreggelikhez („Brettljause”) és gyümölcssalátákhoz.
A Golden Delicious és az Ingrid Marie almák keresztezése (1955, Hollandia). Érett, erőteljes ízű, lédús, tömör, bódító illat és erőteljes aroma jellemzi, koncentrált, pikáns, fűszeres és édes, nagyszerű savasságának köszönhetően frissítő. Tökéletes Apfelkrenhez (tormás almapüré), gazdag gyümölcssalátákhoz, illetve krémes sajtokhoz bor mellé.
A Kidds Orange és a Golden Delicious almák keresztezése (1934, Új-Zéland). Gyümölcshúsa sárga árnyalatos, íze kellemesen édeskés, jellegzetesen aromás, harmonikus, kevés savtartalommal. Kiváló vitaminpótló gyermekek számára. Tökéletes kandírozott alma, sütemények és édes sültalma is készíthető belőle.